Plan 3: Hof van Tellegen

Inschrijver: Evertsen Bouwbedrijf en Ontwikkeling

Over het plan

Kwaliteit van het park behouden

Met ons voorstel behouden we de bestaande kwaliteit en karakter van het park. Wij hebben de bestaande bomenstructuur als uitgangspunt genomen. 

Om het park te respecteren hebben we de woningen verdeeld over drie volumes. Op deze manier behouden we voor omwonenden vrij uitzicht en blijft de afstand van de nieuwe bebouwing tot bestaande woningen grotendeels gelijk. De drie bouwvolumes hebben hun eigen karakter, maar voegen zich in de wijk.

De rijwoningen sluiten aan op andere woningen aan De Kupe. Het volume van de rug-aan-rugwoningen refereert aan de oude school. De appartementen voegen zich subtiel in het park. Alle woningen worden duurzaam gebouwd in hout en zijn zeer energiezuinig en bijna energieneutraal.

Impuls voor de omgeving

Om het park een impuls te geven hebben we een slingerpad door het park ontworpen.

Hier willen we samen met de omwonenden verschillende plekken maken. Wij denken bijvoorbeeld aan een zitbank, speelplekken en een pluktuin. Maar wij gaan dat samen met de omgeving uitwerken. Heeft u een goed idee? Kom naar de brainstormavond! 

Voor ieder wat wils

In ons voorstel zitten 24 woningen. Een mix van appartementen en woningen met tuin. Doelgroepen zijn starters, jonge gezinnen en senioren. Met als doel: voor iedereen een betaalbare woning (vanaf €225.000,-).

Hof van Tellegen geeft de woningmarkt in Wijhe een impuls. Starters en gezinnen krijgen een (betaalbare) kans. Senioren krijgen een gelijkvloerse woning en laten hun bestaande, vaak grote woning achter voor gezinnen. Kortom: win-win-win!

Situatietekening Hof van Tellegen - Evertsen

Sfeerimpressie rug-aan-rugwoningen - Evertsen

Deel dit
Mail
Bellen