Plan 5: Tellegen

Inschrijver: Nikkels projecten

Over het plan

Op deze prachtige plek in een mooie omgeving hebben wij met veel plezier een gevarieerd plan ontworpen. Met veel enthousiasme zijn wij de uitdaging aangegaan een plan te ontwerpen die de huidige buurt nog aantrekkelijker maakt.

Ons plan bestaat uit 2 blokjes rijwoningen op de plek van de basisschool en kleinschalige appartementen op het zuidelijke grasveld. De woningen worden door een hofje ontsloten op de Nijlandstraat. In het nieuwe hofje zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen, uit het zicht van de omgeving.

De kleinschalige appartementen in het park dragen bij aan een geleidelijke overgang naar de groene omgeving. Het waardevolle park willen wij graag nog mooier maken. Er is in ons plan gezamenlijk met een landschapsarchitect veel aandacht besteed aan de inrichting van dit park. Er worden in het park verschillende speelgelegenheden, nieuwe bomen, bloemen en struiken toegevoegd. Het nieuwe park biedt hierdoor ruimte voor ontmoeting, ontspanning en vermaak voor de buurt. 

Binnen het plan is gekozen voor een dorpse architectuur met minimale impact voor de omgeving. De rondingen van het appartementengebouw benadrukken de kleine schaal van het plan. 

Het plan biedt een woonplek voor iedereen. Ongeveer de helft van de woningen is levensloopbestendig en geschikt voor ouderen. 

Wij zijn ervan overtuigd dat dit plan een meerwaarde biedt voor de buurt. Graag willen wij dit plan samen met de buurt verder uitwerken en nog mooier maken. Voor een goed proces hebben wij een vast contactpersoon vanaf het ontwerp tot en met de oplevering.

Sfeerimpressie en situatietekening Tellegen door Nikkels projecten

Deel dit
Mail
Bellen